Roetopruiming in laatste fase

Beste ouders en kinderen,

Er wordt momenteel (zondagmiddag) nog steeds met man en macht gewerkt om de aula en de bergruimtes schoon te maken. Naast de plafonds moeten er ook enkele wanden worden afgebroken om alle roetschade definitief te verwijderen.  Dat dit zeer zorgvuldig moet gebeuren en dat er daarbij geen enkel risico mag worden gelopen zal iedereen duidelijk zijn.  De metingen hebben donderdag al snel uitgewezen dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Behalve veel roetschade stonden alle voorwerpen in de kelder  nog ongeschonden op hun plaats.  In de rest van de school  kun je weinig merken van de ontploffing. De omringende lokalen zijn voor de zekerheid twee keer schoongemaakt en zien er weer goudschoon uit.  Als vanavond laat alles is afgebroken en verwijderd kan de opbouw beginnen. Er zullen nieuwe plafonds moeten worden aangebracht in de aula, lerarenkamer, directiekamer  en bergruimtes en hier en daar moet een verwijderde wand worden vervangen. Wat er met het keukentje gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Vervolgens zullen de rekken opnieuw moeten worden aangebracht en moeten de spullen uit de blauwe container weer herplaatst  of vernietigd worden.  De inzet van groot materieel en personeel, dat tot in de late uurtjes doorwerkt,  doet mij deugd. Dat we maandag in een schone, goed verwarmde en veilige school weer onderwijs kunnen volgen is prioriteit nummer één.  Voor maandagmiddag heb ik een overleg  gepland met de leerkrachten en ’s avonds met de ouders uit de MR en de voorzitster van de ouderraad over de gebeurtenissen in de afgelopen dagen.  Als er nieuws is blijf ik u op de hoogte houden via deze website en de nieuwsbrief.

Groeten,

Kees Schilder