Zomaar een dag in groep 5a

We beginnen elke morgen met een kwartier stillezen in ons vrij leesboek. Een paar kinderen mogen bij de juf lezen. Als het boek uit is schrijven en tekenen we in ons leeslogboek waar het boek over gaat. Daarna gaan we verder met de rekenles. De bladzijde uit het rekenboek staat op het digitale bord en de kinderen zien de som en luisteren naar de uitleg. De sommen boven de honderd worden zichtbaar gemaakt met briefjes van honderd en briefjes van tien en losse euromunten. Als we de sommen in ons schrift maken mogen we om de beurt aan de computer om daar sommetjes op te oefenen. Aan de andere computer oefenen we het woordpakket van die week. Sommige kinderen mogen hun rekenwerk zelf nakijken. Zij mogen ook eerder beginnen en hoeven niet naar alle uitleg te luisteren. Achterin de klas zien we de herfsttafel.
Ook de taalles is eerst uitgelegd op het digibord en wordt daarna zelfstandig gemaakt in hun werkschrift.
Na 10.00uur gaan we naar de Seinpaal voor de gymles. Tijdens de toestelles zijn er 2 ouders aanwezig die extra toezicht houden. In deze gymles oefenen we het volleybal en dat is best moeilijk met tien vingertoppen tegen de onderkant van de bal tikken. Als we terugkomen in de klas hebben we spellingsles en meestal leren we dan een nieuw woordpakket. In dit woordpakket leren we woordjes die beginnen met be-, ge-, en ver-.Daarna weer serieus zelfstandig aan het werk.
Dit was zomaar een indruk van een normale dinsdagmorgen.