De school is weer volop in bedrijf

Beste ouders en kinderen,

Na vier hectische dagen lag er maandagochtend een uitgebreide rapportage op mijn bureau dat de schoonmaak- en verwijderwerkzaamheden op professionele wijze hadden plaatsgevonden en dat er gelukkig nergens sprake was van verdachte of schadelijke stoffen. Een grote opluchting, omdat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van zovele kinderen en medewerkers duidelijk voelbaar was in de afgelopen dagen.  Ik ben zeer te spreken over het bedrijf dat de werkzaamheden op zich heeft genomen en zelfs in de nacht van zondag op maandag met man en macht heeft door gewerkt. Met verenigde krachten is men erin geslaagd om alles te reinigen en hier en daar wanden te verwijderen waar dat nodig was. Ook de mannen van Piet Butter hebben alles op alles gezet en gelukkig is de school  op deze koude dinsdag weer lekker op temperatuur.  Morgen gaan ze de keuken demonteren en de wand erachter slopen en weer opnieuw opbouwen.  Het zal enig ongemak geven maar dat nemen we graag voor lief. Inmiddels worden er offertes gemaakt  voor het plaatsen van nieuwe wanden, rekken en plafonds. Tot slot zullen we de blauwe container leeghalen en kijken wat weg kan en wat behouden kan blijven. Gistermiddag heb ik de gebeurtenissen geëvalueerd met het team. Vooral het terugsturen van de kinderen en de mailcontacten naar ouders zijn daarbij een punt van aandacht geweest. Gisteravond zijn de ouders van de MR en de voorzitster van de Ouderraad door mij uitgenodigd om de gebeurtenissen maar vooral de aanpak in deze crisissituatie toe te lichten. Tenslotte wil ik de ouders bedanken, die vorige week spontaan hebben aangeboden om te helpen. Het deed ons goed.

Groeten,

Kees Schilder